Datacentertjänster och hosting

Datacentertjänster och hosting omfattar central IT-drift och rätt servicenivåer där er server snurrar med konstant och stabil tillgänglighet. Frigör personal till att skapa värde i er verksamhet istället med våra datacentertjänster

Hosting med valfrihet
IT-Totals utbud av hostingtjänster sträcker sig från uthyrning av plats för er server i våra datacenter (s.k. colocation) till fullskalig drift av er IT-miljö. Hosting är IT-drift där er server snurrar med konstant och stabil tillgänglighet. Er personal fokuserar på arbetsuppgifter som skapar värde i er organisation. IT-Total ansvara för drift, underhåll och övervakning av era servrar och klienter. Vi erbjuder flexibla tjänster  i moderna, säkra och effektiva datahallar för serverhosting som vi anpassar efter era behov. Med våra datacentertjänster slipper ni alla dolda kostnader för er server: el, kyla, säkerhet, backup, drift och support. Ni får ett helhetsgrepp om er IT-drift och kontroll på kostnaderna för serverdriften.

Våra tekniker blir en del av er supportorganisation
Våra konsulter tar snabbt fram de lösningar ni behöver för er IT-drift. De blir ett stöd för er personal. De hjälper er att definiera vilka katastrofscenarier som måste kunna hanteras. Sedan skräddarsyr de en driftsäker och kostnadseffektiv lösning för ert behov av hosting. Vi tar helt enkelt hand om er IT-miljö i våra lokaler. Det är ni som bestämmer och specificerar de tillgänglighetsnivåer och SLA-tider som ni har behov av, vi på IT-Total levererar enligt era förväntningar.

Virtuell Privat Server (VPS)
Med en VPS får ni reserverad serverkapacitet i form av CPU, RAM-minne osv. Till skillnad från en dedikerad server så behöver man inte hantera någon hårdvara. En VPS är som en vanlig server, som är lite enklare att använda.
Våra VPS-tjänster är en modern hostingtjänst som hanteras av en molnplattform, baserad på IT-Totals CloudSystem. En stor sammansättning av servrar (kluster) är anslutna till en kraftfull och fritt skalbar lagringslösning från HP (HP 3PAR). Denna plattform är lastbalanserad och redundant i flera led, för att ge så bra prestanda och hög tillgänglighet som möjligt. I tjänsten erbjuds även SLA (Service Level Agreement) som en tilläggstjänst vilket möjliggör applikationsövervakning och tillgång till driftspersonal dygnet runt, året om.

Dedikerad server
En dedikerad server är en hyrd serverlösning som placeras i vårt datacenter, där hårdvaran skräddarsys utifrån era behov. IT-Total står som ägare till servern och har fullt ansvar för hårdvara samt att ni alltid utifrån kan nå den server ni hyr. Det är ni som bestämmer vad servern skall användas till och vad ni vill köra för mjukvaror. Vi installerar operativsystem och därefter tar ni över och kan installera de program ni vill använd. Våra dedikerade servrar levereras alltid med den senaste hårdvaran ifrån HP. Er dedikerade server kan övervakas dygnet runt och eventuella fel lösas med minsta möjliga åtgärdstid.

Dubbla datacenterlösningar (Multi-site)
IT-Total erbjuder datacenterlösningar som kan konfigureras att täcka flera datacenter inom olika geografiska områden i Sverige. Detta möjliggör snabb återställning och automatisk failover. Dessa multi-site lösningar klarar extrema driftstider. Data kan replikeras till en redundant infrastruktur på en sekundär anläggning och därmed betydligt minska riskerna som kan uppstå när ett enda datacenter används.

Hybrid hosting/Hybrid-IT
Ibland är den bästa IT-infrastrukturen en kombination av molntjänster och egen dedikerad hårdvara. IT-Totals Hybrid-IT levererar prestanda, tillförlitlighet, förbättrad säkerhet och ekonomi genom att sammanföra:
• Offentliga moln - betala för vad ni förbrukar skalbarhet, perfekt för tung eller oförutsägbar trafik.
• Privata moln - för ökad säkerhet dina uppgifter kräver, ni vet var er data lagras.
• Dedikerade egen hårdvara - för ultrasnabb prestanda och tillförlitlighet.

Webbhosting
IT-Totals säkra datacenter är en utmärkt plats att placera er hemsida eller webblösning. Vi erbjuder en rad olika alternativ och kan vara värd för de flesta typer av webblösningar.

Applikationsdrift
Genom tjänsten applikationsdrift ger vi er komplett drift av alla applikationer och tar fullständigt ansvar för att leverera de funktioner som krävs av applikationen för att stödja er verksamhet på ett optimalt och professionellt sätt. Applikationsdrift är en tjänst vi erbjuder så ni lättare kan fokusera på er verksamhet. Med hjälp av applikationsdrift har ni möjlighet att sänka era kostnader och samtidigt öka er applikations stabilitet och tillgänglighet.