Virtuell server (VPS)

Bygg, optimera och hantera en flexibel server infrastruktur med våra tjänster

Skapa en ny skräddarsydd server på 30 sekunder
Server som tjänst är en kraftfull servertjänst för er som önskar flexibilitet och skalbarhet. Ni som kund får en self-service portal där ni enkelt kan beställa både fysiska och virtuella serverresurser.

Virtuella serverresurser
Cloud Server är vår tjänst för virtuella privat server (VPS), en server som uppför sig som en vanlig fysisk server, men har den stora fördelen av att inte vara bunden till fysiska begränsningar. Det gör att ni kan skräddarsy er server efter era specifika behov med de resurser ni behöver exempelvis processorkärnor RAM-minne, hårddiskutrymme, IP-nummer, backup eller lastbalansering, och bara betalar för den kapacitet ni använder. Servrarna startar på en så låg prisnivå som 10 öre/GB.

Skala upp och ner - betalar för vad ni förbrukar
Med Cloud server kan ni snabbt skala upp och ner prestanda obegränsat jämfört med en dedikerad server - och ni betalar bara för er faktiska förbrukning. Tack vare den otroliga flexibiliteten och skalbarheten så slipper ni investeringar i dyr hårdvara. Ni undviker dessutom att betala för överkapacitet i resurser (CPU, minne, diskutrymme) som ni kanske aldrig behöver.

Säkerhet och närproducerat
Cloud Server är en tjänst i Total Cloud som är en högkapacitetsmiljö med redundans. Plattformen möjliggör ett automatiserat flöde från beställning och provisionering till leverans av era beställda servertjänst med inloggningsuppgifter. Tjänsten och all data är placerad i våra moderna och säkerhetsklassade datacenter i Sverige. Den övervakas av IT-Totals NOC (Network Operations Center) dygnet runt, året om. 

Fysiska serverresurser
En fysisk serverresurs kan vara ett alternativ för de som vill ha sin server lokalt i huset men vill ha Cloud serverns all fördelar med bland annat skalbarhet och betala för vad ni använder. Med en egen dedikerad serverresurs placerad hos er eller i IT-Totals datacenter erbjuder vi samma upplägg som med en Cloud Server. Alla fysiska serverresurser är baserade på senaste HP produkter. 

Fördelar med Cloud Server
• Skapa din server på under en minut
• Betala endast för din server om den är igång
• Skräddarsy efter era behov
• Omedelbar flexibilitet
• Automatiskt skalbar
• Oöverträffad prestanda, säkerhet, tillgänglighet, flexibilitet och support
• Automatisk failover vid hårdvarufel
• Linux och Windows Server