Trådlöst nätverk (WLAN)

Trådlöst ersätter det fasta nätverket

Trådlöst nätverk (WLAN) ersätter allt mer det fast nätverket (LAN) 
Ni får samma eller högre kapacitet och en hel del på köpet med ny teknik. Det viktigast när vi på IT-Total bygger trådlösa nätverk (Wi-Fi) för våra kunder är att det sker med hög säkerhet och användarvänlig identifiering. Vi hjälper er med att mäta och göra en design som både säkerställer era nuvarande och kommande behov.

Med dagens standarder och kapacitet kan WLAN-lösningar byggas som helt ersätter eller kompletterar det trådade nätverket.

Lösningsexempel:
• Gästnät med smidig och enkel gästaccess och portal.
• Trådlös IP-telefoni.
• RFID för att kunna spåra/följa utrustning och rörelser i olika miljöer.
• Nätverk redo för BYOD – Bring Your Own Device.
• Säker anslutning av t.ex. Smartphones

Trådlöst nätverk (WLAN) som tjänst
Vi levererar datakommunikation och trådlöst nätverk som en tjänst mot en fast månadskostnad. Tjänsten passar såväl små som stora kunder som vill ha. IT-Totals upplägg bygger på att ni som kund tjänar på att göra nätverksmiljön så effektiv och modern som möjligt. Att hyra blir kostnadseffektivt och bekvämt och det blir tid över för att ägna sig mer åt kärnverksamheten. Det kan också vara tryggt att veta att kostnaden per månad blir fast och förutsägbar. Ni får ett fast pris, förenklad administration och en enda faktura. Ni får också bibehållen likviditet då ni slipper binda upp kapital.