3 dec 2018

Läs om vår kollega och Technical Account Manager Jonas Qvarnströms dagar och takeaways från HPE Discover 2018 i Madrid tillsammans med kollegor, kunder och partners.

HPE DISCOVER 2018

Från vänster Jonas Qvarnström och Mattias Arnersten

I slutet av förra veckan gav vi oss av för fyra dagar av nätverkande och inspiration. Från IT-Total var det  jag, Jonas Qvarnström som jobbar som Technical Account Manager och Mattias Arnersten som är Driftchef samt våra teknikhungriga kunder. Vi togs emot på Arlanda av vår HPE distributör Techdata som arrangerade resan och de har varit helt suveräna med fullmatat agenda och full koll ifrån start till mål. Stort tack till dem.

Madrid

Under måndagen fick vi bekanta oss med vår resväg under kommande tre dagar med Madrids välfungerade Tunnelbanesystem då vi provåkte ut till Mässområdet. Efter registrering fick vi nöjet att lära känna varandra lite bättre samtidigt som vi fick uppleva en mycket uppskattad guidad rundvandring i Madrid.

IMG_8593

På tisdagen tog jag med med kunderna till HPE Discovers stora mässområde för att verkligen ge sig in på djupet i de olika teknikspåren medan Mattias samlades med Sveriges övriga service providers för att tillsammans med HPE diskutera och få inspiration till nya tjänster. På kvällen hölls den traditionella Sverige-middagen med efterföljande mingel. Hela onsdagen och halva torsdagen tillbringade vi alla på HPE Discover och där vi försökte hinna med så många intressanta föreläsningar som möjligt utefter eget schema och intresse.

HPE DISCOVER 2018 MADRID

Några intressanta takeaways från HPE Discover 2018

  • HPE visar en tydlig väg framåt kring tjänster och nästan alla modeller pekar på PaaS, Plattform as a Service.

  • HPE satsar vidare på sitt management verktyg Onesphere för multicloud och hybrida molnlösningar.

  • Det var mycket fokus på utmaningarna kring förändringskraven på plattformarna. HPE visade tydligt att dom tar våra utmaningar kring detta på allvar och presenterade flera olika tekniska möjligheter för att hantera detta.

  • När allt är uppkopplat via bl a IoT så ökar lagringsbehoven väldigt snabbt varav HPE lägger mycket fokus på att göra lagringen intelligent. Som exempel på HPEs satsning så släpptes nyheten att de köpt BlueData som är ett mjukvarubaserat företag inom AI, Maskinlärning och Bigdata.

  • Man har lanserat helt nya Edgeline Servers för massa olika behov och med de nya VPU (Vision Processing Unit) chipen ifrån Intel som drar minimalt med strömoch ger grym acceleration för t ex AI ändamål där man har kameror för kännedom av ansikten, rörelsemönster, bilar mm så kan definitivt snabba upp processerna.

  • HPE kommer snart börja leverera ut Intels Optane DC Persistent Memory till sina servers (i BETA test nu), dessa har en kapacitet om 512GB per modul och dessa hamnar direkt efter RAM minnet i arkitekturen vilket då kapar accesstiderna jämfört med t ex NVMe och SSD lagrade applikationer. Som ett exempel nämndes att en traditionell Databas omstart lagrad i traditionell storage tar 35:05 min och har en tillgänglighet på 99.9% men och om samma databas är lagrad på Persistent memory är den igång på 16 sek och har 99.999% tillgänglighet.

  • Det var även mycket fokus kring säkerhet och om hur man skyddar sig för intrång med föreläsningar med FBI och Europol.


Läs mer om några av de nyheter som lanserades:

https://news.hpe.com/hewlett-packard-enterprise-introduces-industry-leading-storage-intelligence-to-portfolio/

https://news.hpe.com/hewlett-packard-enterprise-launches-edge-platform-solutions-accelerating-business-efficiency-and-innovation/

https://news.hpe.com/hewlett-packard-enterprise-extends-composable-strategy-with-new-capabilities-to-accelerate-customer-innovation/