18 sep 2013

IT-Total expanderar med nya kontor i Sundsvall, Kramfors och Örnsköldsvik. 16 personer har redan anställts varav flertalet är konsulter med lång erfarenhet och hög kompetens . Bolaget har även investerat i ett nytt lokalt datacenter för produktion av lokala molntjänster.

IT-Total finns sedan tidigare i Stockholm och har haft en stark expansion sedan start. Nu fortsätter bolaget sin expansion utanför Stockholm med en satsning på de norra delarna av Sverige. IT-Total räknar med att omsätta 25 miljoner kronor redan första året i regionen.

- Vår resa har varit framgångsrik hittills, men vi har bara sett början av den ännu. Vi satsar och letar hela tiden efter bra tillfällen att växa och etablera oss på fler orter i landet med duktiga medarbetare. Inte minst är norra och södra delarna av Sverige intressant då det händer mycket positivt där, säger Christer Alm, VD på IT-Total.

Ansvarig för verksamheten i Västernorrland blir Henrik Grön, tidigare VD för Office IT-partner i Sundsvall.

- Det känns riktigt bra med IT-Total i Västernorrland. Nu kan kunderna här få ett bättre lokalt alternativ
med stort engagemang och erkänt hög kompetens inom IT-infrastruktur, säger Henrik Grön, VD IT-Total Västernorrland.

Med ett lokalt datacenter kommer vi kunna erbjuda kunderna här allt från duktiga konsulter och IT som tjänst till lokalproducerade molntjänster. Tryggt och så närproducerat det bara går, avslutar Henrik Grön.

- Vår satsning ligger helt i linje med IT-Totals strategi för expansion. Vi ska med duktiga medarbetare på orten lokalt erbjuda kunder den allra senaste tekniken, hög kompetens och ett beprövat tjänstekoncept. Under året kommer vi att rekrytera mer personal i Västernorrland. Målsättningen är också att öppna fler kontor i landet, säger Peter Wallin, Marknadschef på IT-Total.

- Finns det duktiga personer som är sugna på att ihop med oss på IT-Total driva en lokal verksamhet är de välkomna att höra av sig, avslutar Peter Wallin.

För mer information, kontakta:
Christer Alm, VD IT-Total, 076-787 23 10, christer.alm@it-total.se
Henrik Grön, VD IT-Total Västernorrland, 070-572 66 06, henrik.gron@it-total.se
Peter Wallin, Marknadschef IT-Total, 073-522 23 84, peter.wallin@it-total.se

IT-Total är ett av Sveriges ledande tjänstebolag specialiserat på IT-infrastruktur. Vår strävan är att öka affärsnyttan med IT och skapa en flexibel och skalbar IT-infrastruktur med ökade möjligheter och resultat för våra kunder. Vi erbjuder allt från strategisk rådgivning och konsulttjänster till funktionell IT och lokalproducerade molntjänster från våra tre datacenter i Sverige. 2013 beräknas IT-Total omsätta 100 MSEK. Vi är idag 75 medarbetare varav de flesta är konsulter med hög kompetens och erfarenhet.