24 mar 2015

IT-Total startar NetSecure AB, ett bolag med inriktning på kvalificerad IT- och informationssäkerhet. Fortinets fd Sverigechef Jan Lindblom blir vd för bolaget.

Marknaden för IT-säkerhet växer kraftigt, inte minst sker en allt större efterfrågan på managerad IT-säkerhet när säkerhetsfrågorna blir allt mera komplexa. NetSecure startas som en stark fokuserad satsning på IT-säkerhet med syfte att ta erfarenhet och kompetens till nästa nivå och bli Sveriges ledande IT-säkerhetsspecialist med de främsta medarbetarna inom området.

Bolaget kommer att ledas av Jan Lindblom som har tjugo års erfarenhet av området och närmast kommer från rollen som Sverigechef för Fortinet. Jan har tidigare bland annat också varit försäljningsdirektör på Cygate. Med sig från Fortinet har han Mike Blomgren, IT-säkerhetsspecialist sedan många år tillbaka och som ihop med Jan blir delägare i bolaget.

Bolaget har tecknat anställningsavtal med ytterligare medarbetare och kommer att fortsätta växa organiskt. Etableringen är ett led i IT-Totals satsning på att vara en totalleverantör med spetskompetens inom respektive område.

– Marknaden för IT-säkerhet kommer växa kraftigt varje år och vi ser att kunderna allt mer efterfråga en partner som med högsta kompetens inom IT-säkerhet kan hjälpa dem. Så när möjligheten att utvidga verksamheten ihop med Jan och Mike dök upp så var det ett lätt beslut. Bättre och mer kompetenta personer för detta hittar man inte, säger Peter Wallin, marknadschef för IT-Total.

För mer information, kontakta:
Peter Wallin, Marknadschef IT-Total AB, 073-522 23 84, peter.wallin@it-total.se
Jan Lindblom, VD Netsecure AB, 0703-016 060, jan.lindblom@netsecure.se

Jan Lindblom Pic

Jan Lindblom, VD Netsecure AB