1 jan 2012

Gamla nyheter under 2012

God Jul och Gott Nytt År!

2012-12-20

Det lackar mot jul!

Vi är många som nu går på julledighet. Jag vill passa på att tacka både kunder, samarbetspartners och kollegor för det gångna året.

För IT-Total har 2012 varit ett mycket roligt och händelserikt år. Vi har sedan starten tydligt fokuserat på att göra skillnad inom IT-infrastruktur för våra kunder och vara bäst på det.

För oss på IT-Total är det viktigt att vara bäst och inte störst. Våra kunder ska uppleva att våra tjänster och lösningar ger fördelar i kärnverksamheten. Det måste bli bäst helt enkelt.

Vår tillväxt på marknaden har fortsatt med god lönsamhet trots att marknadsprognoserna har skrivits ned på senare tid. Tyvärr skrivs det allt för sällan om de företag som går bra och växer framgångsrikt även i dessa tider. För de finns, vi möter många av dem som IT-partner till dem.

Oavsett tider är det viktigt att man har koll på företagets ekonomi och säkerställer att rätt beslut fattas för verksamheten, på både kort- och på lång sikt. Investeringar i molntjänster och IT som Service kan vara till hjälp i lågkonjunktur för att spara kostnader och i högkonjuktur för att flexibelt maximera tillväxt. 2013 kommer vara IT som Service och molntjänsternas år.

En av höjdpunkterna under året var när IT-Total uppnådde den högsta expertisnivå och samarbetsform inom HP, som en av fem ServiceONE Specialister i Sverige.

I mars går flyttlasset. Inte så långt i sig, utan bara en våning ner där vi får ett helt våningsplan att växa vidare i. Med totalt 43 medarbetare har nuvarande lokaler blivit för små.

2013 gäller fortsatt tillväxt. Redan under februari kommer vi presentera några nya duktiga medarbetare som valt att börja hos oss. För många kommer det vara kända namn och personer.

Under första halvan av året kommer vi även presentera en ny verksamhet som kommer komplementera vårt nuvarande erbjudande. Så håll utkik!

Jag önskar dig en riktigt god jul och gott nytt år och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete nästa år.

Peter Wallin

Peter Wallin, Marknadschef IT-Total

 


 

 

Fortinet Cruise

2012-11-27

Reportage från Fortinet GPC 2012

Fortinets globala partnerkonferens (GPC) 2012 genomfördes i år på ett kryssningsfartyg den 5-9 november, från Miami-Florida till Bahamas.
IT-Total i egenskap av Fortinet Guld partner var representerade på konferensen
av Lennart Pedersen och Peter Wallin.

Noterat från konferensen:

BYOD (Bring Your Own Device)
BYOD är verklighet och efterfrågas av Fortinets kunder.
Tekniska lösningar som kan möjliggöra BYOD utifrån ett säkerhetsperspektiv är en stor utmaning. Fortinet satsar på att hantera säkerheten för mobila enheter utifrån kontroller vid perimetern (UTM produkter) och WiFi access punkter.
Stöd för att hantera Apple OS och Android finns idag.

Säkerhet som managerad tjänst
Då det behövs bättre säkerhet mot nya sofistikerade hot räcker det inte enbart med att köpa och installera bättre säkerhetsprodukter. Därför ökar efterfrågan på att köpa IT-säkerhet som en funktion eller tjänst, det är en global trend. Fortinet stöttar sina partners som vill erbjuda säkerhet som en funktion genom förmånliga avtal och anpassade priser på produkter.

Forti OS 5
Fortinets nya operativsystem version 5 finns nu tillgängligt.
Över 150 nya funktioner mot tidigare version.

Noterade höjdpunkter i v5:

  • Högre säkerhet genom "sand box" teknologi. Forti OS kan nu simulera en klient i en speglad och isolerad miljö för att utvärdera om nätverkstrafiken innehåller skadlig kod. Utvärderingen görs i två steg. Lokalt i realtid och "i molnet".
  • BYOD stöd. Stöd för access policy och säkerhets funktioner med Apple OS och Android enheter.

För fullständiga nyheter i v5 se:
http://www.fortinet.com/solutions/os5.html

 


 

 

2012-11-21

Fortsatt tillväxt på IT-Total

Den starka tillväxt IT-Total haft under året fortsätter. IT-Total välkomnar Bosse Hihldor, Carlo Andersson och Michaela Sundelin som alla kommer vara med och utveckla IT-Total vidare inom sina respektive områden.

Bosse Hihldor

Bosse Hihldor är ny driftchef på IT-Total. Han ska fortsätta utveckla vårt molnerbjudande och ha ett övergripande kundansvar för driftkunderna.
Bosse kommer närmast från Solid Park där han arbetat i en liknande roll.

Carlo Andesson

Carlo Andersson är ny säljare på IT-Total.
Han kommer närmast från Hi3G Access där han var storkundssäljare.

Michaela Sundelin

Michaela Sundelin är ny affärsprojektledare på IT-Total.
Michaela skall utveckla försäljningen av bolagets hela erbjudande mot befintliga och potentiella kunder. I rollen ingår även kvalitets- och serviceansvar. Michaela kommer närmast från Atea där hon arbetat som Account Manager, och har även tidigare arbetet på B2B IT-partner.

- Bosse, Carlo och Michaela är välkomna tillskott till vårt lag, säger Peter Wallin Marknadschef på IT-Total.

För mer information, kontakta:
Peter Wallin, Marknadschef IT-Total, 073-522 23 84, peter.wallin@it-total.se

 


 

 

2012-11-20

IT-Total vann serverupphandling

Ljusdals kommun har genomfört en upphandling för sitt behov av servrar.
Nu är det klart att det blir IT-Total som får levererar produkterna från HP till kommunen.
I hård konkurrens var IT-Total de som bäst uppfyllde lösnings- och kompetenskrav ihop med bästa pris.

- Vi är glada över kommunens beslut och att få leverera HP-produkter till dem. Det mest anmärkningsvärda är att vi var mer än 30% billigare än en hel del större välkända återförsäljare på samma typ av lösning. Bevisligen tjänar kunderna stora pengar på att vända sig till kompetenspartners som IT-Total, som kan ta fram rätt produktlösning kostnadseffektivast, säger Peter Wallin Marknadschef på IT-Total.

För mer information, kontakta:
Peter Wallin, Marknadschef IT-Total, 073-522 23 84, peter.wallin@it-total.se

 


 

 

HP Gold Specialist 2013

2012-11-13

IT-Total klar som HP Gold Partner Specialist 2013

HP tror på att arbeta nära sina mest dedikerade partner för att tillsammans vara så konkurrenskraftiga som möjligt.
De vill arbeta med specialister som IT-Total. Därför är HP glada att bekräfta att IT-Total redan har kvalificerat sig som HP Gold Specialist inför 2013.

 


 

 

2012-10-26

Bollnäs och Ljusdals Kommun väljer IT-Total för leverans av kommunikationsutrustning

Bollnäs och Ljusdals kommun har valt IT-Total som leverantör av kommunikationsutrustning. IT-Total kommer under det närmaste året att leverera nätverksutrustning från HP till kommunerna. Inledningsvis ska 200st accesspunkter och 75st switchar med tillhörande servicetjänster levereras.

För mer information, kontakta:
Peter Wallin, Marknadschef IT-Total, 073-522 23 84, peter.wallin@it-total.se

 


 

 

2012-10-23

IT-Total levererar brandväggslösning från Fortinet till Brandförsvaret

Brandförsvaret hade behov av att förbättra sitt IT-skydd och skaffa ett kraftfullt brandväggs kluster. De valde IT-Total ihop med Fortinet som leverar marknadsledande brandväggar. IT-Total har stor erfarenhet inom brandväggar och en långvarig relation till leverantören Fortinet, vilket ger hög servicegrad och korta ledtider. Lösningen övervakas och administreras från en central plattform, vilket ger möjlighet att övervaka alla tjänster, både i realtid och i efterhand.

För mer information, kontakta:
Peter Wallin, Marknadschef IT-Total, 073-522 23 84, peter.wallin@it-total.se

 


 

 

2012-10-23

IT-Total tar hand om ny IT-miljö i slottet

IT-Total har fått uppdraget att skapa en framtidssäker IT-miljö åt en konferensanläggning belägen i fantastisk slottmiljö i Roslagen. Uppdraget omfattar såväl nätverksutrustning som servrar och brandväggslösning med tillhörande servicetjänster. Servrar och kommunikationsutrustning kommer från HP och brandväggar ifrån Fortinet.

Kunden ville få en driftsäker och ny IT-miljö så kostnadseffektivt som möjligt. Syftet med den nya lösningen är att uppnå bättre service och kvalitet både internt och mot konferensgästerna.

För mer information, kontakta:
Peter Wallin, Marknadschef IT-Total, 073-522 23 84, peter.wallin@it-total.se

 


 

 

Friends Arena logo

2012-10-23

IT-Total tecknar medlemskap i Friends Arena Members Club

IT-Total vill vara en del i den spännande utveckling som sker i området runt Friends Arena och öka våra kunders upplevelser på samma gång.

Det gör vi bland annat genom vårt medlemskap i Friends Arena Members Club. Som medlem har vi garanterad plats till alla publika evenemang och ett flertal bekväma stolar på en reserverad läktare för medlemmar med en egen VIP-ingång. I Friends Arena Members Club foajé kan man mingla och underhålla kollegor och kunder med god mat och dryck och, naturligtvis, uppleva spännande evenemang.

Vill ni se er favoritartist eller Svenska landslaget i fotboll spela, kontakta oss så bjuder vi på de stora upplevelserna även utanför datahallen.

 


 

 

hp Gold Partner logo

2012-10-22

IT-Total uppnår högsta expertisnivå och samarbetsform inom HP

IT-Total är HP ServiceONE Specialist. HP ServiceONE Specialist är endast tillgänglig för mycket högpresterande partners till HP. Det finns idag endast fem partners i Sverige som innehar denna höga nivå. Som HP ServiceONE Specialist är man kvalificerade att planera och genomföra de mest ambitiösa projekt som omfattar hela IT-lösningens livscykel.

IT-Total kan snabbt utvärdera och införa nya tekniker som exempelvis molnlösningar och virtualisering och erbjuda möjligheter till proaktiv support. De kan även leverera HP Care Pack- tjänster, installationstjänster och kontraktstjänster som hjälper kunderna att optimera resultatet i hela systemet och att öka kundens intäkter.
IT-Total kan dessutom erbjuda och själva i egen regi utföra servicegarantier och proaktiva tjänster som backas upp av HPs fulla stöd och support och tillhandahåller precis de experter som behövs för att kunna bli framgångsrik i dagens snabbt växlande IT-miljö.

När man väljer en ackrediterad HP ServiceONE Specialist kan man vara säker på att projekt levereras i tid och enligt budget. Man får hjälp av specialutbildade tekniker med breda och djupa kunskaper inom HPs produktportfölj.
HP ServiceONE specialisten är inte bara en partner till namnet. De samarbetar nära HP för att möta tekniska utmaningar och lösa viktiga integreringsproblem åt sina kunder.
Välj en HP ServiceONE Specialist, de har fullständig tillgång till HPs branschledande teknikexperter över hela världen och kapaciteten att ställa alla dessa resurser till ert förfogande.

- IT-Total har från start målmedvetet fokuserat på HP. Vi är mycket glada och stolta över att nu få tillhöra denna utvalda exklusiva skara av partners som faktiskt kan säga och har det styrkt av självaste HP, att vi är de bästa och mest kompetenta inom HP-lösningar och tjänster, säger Peter Wallin marknadschef IT-Total.

För mer information, kontakta:
Peter Wallin, Marknadschef IT-Total, 073-522 23 84, peter.wallin@it-total.se

 

 


 

2012-10-16

Jemina Asp förstärker IT-Totals konsultsatsning

IT-Total bygger ett förstärkt lag kring IT-konsulttjänster inom området IT-infrastruktur och rekryterar Jemina Asp. IT-Total satsar på att stärka och vidareutveckla sitt erbjudande inom IT-konsulthjälp i hela kedjan – från spetskompetens, avlastning i vardagen, implementation av en ny lösning, till ansvar för drift och underhåll.
Jemina kommer närmast från Peak-IT som konsultchef.

– Jag brinner för att träffa kunder och diskutera deras behov inom IT och erbjuda dem det bästa efter deras behov. På IT-Total får jag vara med och bygga upp något nytt och spännande. Jag får arbeta med ytterst duktiga medarbetare där vi rekommenderar kunderna det bästa, säger Jemina Asp, konsultchef på IT-Total.

– Vi är glada att välkomna in Jemina i laget. Trenden är tydlig mot ökad efterfrågan av duktiga IT-konsulter. Jemina är med sin erfarenhet och entreprenörsanda en viktig del i den vidareutveckling vi nu gör inom erbjudandet IT-konsulttjänster, säger Peter Wallin, marknadschef IT-Total.

IT-Total har några av Stockholms främsta konsulter inom IT-infrastruktur.

För mer information, kontakta:
Peter Wallin, Marknadschef IT-Total, 073-522 23 84, peter.wallin@it-total.se

 

 


 

2012-10-15

IT-Total levererar storage- och nätverkslösning till ett av Sveriges största mediahus

Ett av Sveriges största mediahus där bland annat en rad TV- och radiokanaler ingår har valt IT-Total som leverantör av storage- och nätverkslösning. Kundens erfarenhet av IT-Total och kompetens fällde avgörande.
Affären beräknas vara värd ca 2 miljoner kr med produkter från HP.

För mer information, kontakta:
Peter Wallin, Marknadschef IT-Total, 073-522 23 84, peter.wallin@it-total.se

 

 


 

2012-09-26

IT-Totals kunder får chansen att vara först med iPhone 5!

Är ni kund till IT-Total kan ni redan idag beställa er iPhone 5 och vara först i Sverige.
Vi har ett begränsat antal, så först till kvarn. Leveranstiden är 1-2 dagar.
För beställning gå in på IT-Totals webbshop, IT-SHOP och beställ.
Saknar ni inlogg, kontakta Pernilla Welander på IT-Total.

IT-SHOP är IT-Totals nya webbshop där kunder kan beställa över 500 000 IT-produkter. Dygnet runt. Året om. I webbshopen finns alltifrån datorer, mobiltelefoner, tillbehör till förbrukningsvaror. Tack vare IT-SHOP kan IT-Total nu än mer än tidigare agera helhetsleverantör av alla delar av kundernas IT-miljö.

För mer information och beställning kontakta
Pernilla Welander, pernilla.welander@it-total.se, 073-522 23 86

 

 


 

2012-09-25

IT-Total köpt på Google

En branschkollega har köpt sökorden IT-Total och några medarbetares namn.
Söker man på IT-Total eller på några av våra medarbetares namn på Google hamnar en branschkollega i topp som annons. Vi på IT-Total är övertygade om att kunder hittar rätt ändå.

 

 


 

2012-09-25

Redundant brandväggslösning till energibolag

IT-Total levererar en marknadsledande redundant brandväggslösning från Fortinet till ett större energibolag med säte i Mälardalen. Eftersom denna typ av kund alltid har höga krav på tillgängligheten i nätet har två brandväggar installerats. När belastningen blir riktigt hög kan den andra brandväggen kliva in och öka kapaciteten ytterligare. Installationen har även bidragit till att man kunna minska antalet enheter. IT-Total har lång erfarenhet av att leverera brandväggar från Fortinet som är världsledande på brandväggar.

 

 


 

2012-09-18

IT-Total levererar WLAN som tjänst till nationellt förbund

IT-Total har tecknat 3 årsavtal med ett av Sveriges större nationella förbund som finns representerat på flertal orter i landet avseende trådlöst (WLAN) som tjänst.
Installation och montage av HP accesspunkter runt om i landet kommer påbörjas under oktober månad med hjälp av Nätverksakuten som är en verksamhet inom Infocare. Kunden får en komplett och nyckelfärdig WLAN-tjänst inkluderat IT-Totals egenutvecklade gästportallösning för att hantera besökare och gäster.

 


 

 

IT-shop

2012-09-17

Över 500 000 IT-produkter, licenser, tillbehör och tjänster i nya IT-SHOP

Inköp av IT-produkter, licenser, tillbehör och tjänster är en stor del av en IT-vardagen.
Genom IT-Total kan IT-Totals kunder samla alla inköp av tjänster, IT-produkter och programvarulicenser under ett och samma tak. Vår nya e-butik för IT-produkter, tillbehör och licenser heter IT-SHOP.

IT-SHOP är IT-Totals nya webbshop där kunder kan beställa över 500 000 IT-produkter. Dygnet runt. Året om.
I webbshopen finns alltifrån datorer, mobiltelefoner, tillbehör till förbrukningsvaror. Tack vare IT-SHOP kan IT-Total nu än mer än tidigare agera helhetsleverantör av alla delar av kundernas IT-miljö.

Webbshopen är öppen dygnet runt. Det enda ni som redan är kund till IT-Total behöver göra för att börja handla IT-produkter, tillbehör och licenser är att besöka IT-SHOP samt registrera er.

Vi garanterar marknadens bästa priser och punktliga leveranser. Genom samarbete med marknadsledande distributörer och tillverkare kan vi erbjuda punktliga leveranser till marknadens bästa priser. Är du redan kund till IT-Total så får ni rätt möjligheter att hitta rätt IT-produkter som matchar de tjänster som ni redan idag köper från IT-Total.

För mer information och beställning kontakta
Pernilla Welander, pernilla.welander@it-total.se, 073-522 23 86

 


 

 

2012-09-05

IT-Total växer och välkomnar tre nya medarbetare

Henrik Andersson som IT-arkitekt. Han kommer fungerar som kundernas naturliga rådgivare i alla typer av IT-frågor, inte minst inom storage och virtualisering. Närmast kommer Henrik från Real Time Services där han ansvarat för spjutspetsstöd inom virtualisering oavsett teknologi och plattform. Henrik var även med och byggde upp Arrow ECS distribution av Vmware, IT-lösningar för datacentret.

Niklas Gråberg har tillträtt tjänsten som specialistkonsult inom storage och virtualisering. Med mer än 16 års erfarenhet som specialistkonsult inom området tillhör Niklas de absolut främsta. Niklas har tidigare arbetat på både Logica, Atea och Avega. Niklas kommer närmast från ett uppdrag på Sveriges största klädbolag där han varit ansvarig för ett lyckat införande av deras nya storage.

Marco Beutelrock, konsult och medarbetare på IT-Totals incidentgrupp. Marco kommer närmast från Comparex. Han har tidigare under sina 6 år som konsult även arbetat på Microsoft och Dustin med liknande uppgifter.

– Det är stor efterfrågan på hög kompetens inte minst inom storage och virtualisering. Vi letar hela tiden efter de mest kompetenta och erfarna konsulterna som brinner för kunden och som utvecklar laget. Egenskaper som verkligen beskriver våra nya medarbetare som jag hälsar varmt välkomna, säger Fredrik Franzen, konsultchef på IT-Total.

IT-Total är en av Sveriges snabbast växande IT-konsultbolag och har som mål att växa vidare med ca 12 konsulter till under året. Vi söker löpande personer som har den kompetens, erfarenhet och driv som vi på IT-Total står för.

För mer information, kontakta:
Peter Wallin, Marknadschef IT-Total, 073-522 23 84, peter.wallin@it-total.se
Fredrik Franzen, Konsultchef IT-Total, 073-522 23 82, fredrik.franzen@it-total.se

 

 


 

2012-08-22

IT-Total levererar trådlöst nätverk till kommun

IT-Total har fått uppdraget att leverera trådlöst nätverk till en kommun.
Lösningen är baserad på HPs produkter och ett hyrköpsupplägg.
Affären innefattar både leverans av hårdvara, installation och supportavtal.

 


 

 

2012-08-21

IT-Total inför IPv6 till myndighet

IT-Total hjälper större myndighet med säte i Stockholm med införande av IPv6.
Övergången från IPv4 till IPv6 tillgodoser det växande behovet av fler publika IP-adresser. I uppdraget ingår även konfigurering av brandväggar, servrar och klienter.

 


 

 

2012-08-14

IT-Total publicerar sitt första årsbokslut

Bolaget tillhandahåller konsulttjänster och varor inom IT-infrastruktur. Det är bolagets första verksamhetsår. IT-Total redovisade ett rörelseresultat för verksamhetåret 2011 på 4,2 miljoner kronor. Omsättningen uppgick till ca 30 miljoner kronor.

– Jag är stolt över att få vara med och leda IT-Total när företaget nu har gjort sitt
första bokslut och publicerat sin första årsredovisning säger Christer Alm, VD på IT-Total.

Året har präglats av en stark tillväxt, där uppbyggnad av ledningsstruktur prioriterats.
Under året har antalet verksamma i bolaget ökat från 1 till 30 personer. Alla väsentliga chefspositioner har tillsats och en plattform för vidare tillväxt är på plats. Ett annat prioriterat område har varit att bygga upp och lansera en helt ny och modern driftplattform, vilket också har genomförts. Under året har det driftsats ett tjugotal driftsavtal med små och medelstora kunder. I september 2011 tillträddes nya lokaler i Frösunda Solna . Senare under året öppnades även ett kontor på södra sidan av Stockholm i Hammarbysjöstad.

Antalet verksamma konsulter uppgick vid årets slut till 19 stycken. En försäljningsorganisation med 8 aktiva säljare har också byggts upp. Bolaget är till största delen självfinansierat och likviditeten är mycket god.

Sammanfattningsvis har året präglats av uppbyggnad av en organisation designad för tillväxt. Kostnaderna har kunnat hållas låga och antalet kunder och därmed omsättning ökar för varje månad. Bolaget har genererat god vinst och är väl rustat för fortsatt tillväxt nästa år.

 

Sommar!

 


2012-07-05

 

Sommaren är här!

Vi börjar närma oss semestertider och många av er njuter säkert redan av ledigheten. IT-Total har under våren fortsatt växa. Vi är nu ca 30 specialister inom IT-infrastruktur och fler kommer ansluta efter sommaren. Inte minst inom vårt affärsområde storage och kommunikation har vi gjort klart med några riktigt duktiga medarbetare. De och alla våra medarbetare är redo att göra er IT bättre och mer effektiv.

Öppet som vanligt hela sommaren!
Vi finns här för dig hela sommaren, ni når oss precis som vanligt under ordinarie öppettider och dygnet runt via vår jour för er med avtal.

Alla vi på IT-Total vill tacka för ett gott samarbete och även passa på att önska er en riktigt trevlig sommar!

 


 

 

2012-06-19

Marknadsledande börsbolag i Skandinavien väljer HP och IT-Total när de ska utöka sin lagringsmiljö

IT-Total har fått förtroendet att leverera HP StorageWorks P4300 G2 SAS "LeftHand" och tjänster därtill när kunden ska utöka sin befintliga lagringsmiljö. Extra kul då det är en ny kund till oss inom detta område och att de valde IT-Total i konkurrens med andra kända stora aktörer. Styrkan med HP "Lefthand" är just möjligheten att skapa lagring med hög tillgänglighet. "Lefthand" har en imponerande mängd funktioner och inga extra licenser behövs för att utnyttja dem.

 


 

 

2012-05-03

Anders Gaard, ny säljare på IT-Total

Anders Gaard har börjat som ny säljare på IT-Total och kommer att i första hand att jobba med nya kunder i Stockholmsregionen. Anders kommer närmast från en tjänst som försäljningsansvarig hos LG och har tidigare arbetat inom MTG koncernen.

Anders Gaard

För mer information, kontakta:
Robert Wojciechowski, Försäljningschef IT-Total AB
+46 (0)73-522 23 79
robert.wojciechowski@it-total.se

Anders Gaard, säljare IT-Total AB
+46 (0)735-227388
anders.gaard@it-total.se

 


 

 

2012-04-25

Hotellkedjan Care of Hotels har tecknat IT-funktionsavtal med IT-Total

C/O Hotels

Care of Hotels en hotellkedja med fokus på livsstil har valt att outsourca sin IT till IT-Total. Däribland IT-driften av kedjans hotell och resturanger där Grythyttan kanske är det mest kända av dem. Avtalet sträcker sig över tre år med möjlighet till förlängning och är värt ca 5 miljoner kronor.

Leveransen består av drift- och funktionstjänster för en helt ny IT-miljö. IT-Total hanterar IT-drift och användarsupport till alla hotell och resturanger där IT-systemens tillgänglighet är avgörande för den dagliga driften och alltså helt verksamhetskritiskt.

– Care of Hotels som ägs av familjen Ljungberg är en spännande kund att arbeta med och dessutom ett företag vars behov och höga krav
stämmer mycket väl överens med den kompetens och de tjänster vi erbjuder. Samarbetet stärker oss ytterligare som en ledande IT-partner till hotell- och restauranger, säger Magnus Gabrielsson, affärsansvarig på IT-Total.

– Vi har ett starkt erbjudande inom IT som funktion som vi anpassar efter de behov och krav som företag ställer och vi har lyckats påvisa att vi är
duktiga på att leverera den här typen av lösningar, säger Stefan Borg Affärsområdeschef IT-drift på IT-Total.

Hotellkedjan Care of Hotels och dess ägare Jenny Ljungberg har nyligen uppmärksammats av Föreningen Stockholmskultur. Hon fick guldmedalj i Rikssalen på slottet den 10 mars, med motiveringen att hotellkedjan, som på ett nyskapande sätt kombinerar stil och historia, är en kulturgärning.

För mer information, vänligen kontakta:
Stefan Borg, Affärsområdeschef IT-drift, IT-Total AB +46 (0)8-533 390 90 stefan.borg@it-total.se
Magnus Gabrielsson, Affärsansvarig, IT-Total AB +46 (0)8-533 390 90 magnus.gabrielsson@it-total.se

 

 


 

2012-04-24

IT-Total får miljonorder inom nätverk

IT-Total har fått en order värd ca en miljon kronor.
Den gäller switchar och accesspunkter från HP som ska installeras. Leverans sker under april månad. IT-Total har tidigare levererat konsulttjänster till kunden.

 

 


 

2012-04-16

Ny Account Manager till IT-Total

IT-Total förstärker sin säljorganisation i Stockholm med Robert Rangdag.
Robert är senaste förvärvet till bolaget och medför erfarenhet inom tjänste- och kompetensrelaterad försäljning.

Robert kommer närmast från Informator där han arbetat med IT-utbildningar för större organisationer och IT återförsäljare. Han har lärt känna många duktiga konsulter under sina år i utbildningsbranschen.

På IT-Total kommer Robert jobba med att erbjuda både befintliga och nya kunder IT-Totals hela erbjudande inklusive utbildning. Han kommer även genom sitt kontaktnät knyta ytterligare spetskompetens till IT-Total.

– Jag fick höra talas om IT-Total på mitt förra arbete och blev nyfiken. På den vägen är det. Målet är att tillföra bolaget ytterligare spetskompetens. Det ska bli både kul och inspirerande att erbjuda nya och gamla kunder den erfarenhet och den kompetens som finns inom IT-Total, säger Robert Rangdag.

– Vi välkomnar Robert till IT-Total. Han har helt rätt erfarenhet, kontakter och relationer. Med Robert på plats är vi ännu mer redo för fortsatt tillväxt och för att hjälpa våra kunder med att ta IT till nästa nivå, säger Robert Wojciechowski Försäljningschef på IT-Total.

Robert Rangdag

För mer information, kontakta:
Robert Wojciechowski, Försäljningschef IT-Total AB
+46 (0)73-522 23 79
robert.wojciechowski@it-total.se

Robert Rangdag, Account manager IT-Total AB
+46 (0)8-444 99 60
robert.rangdag@it-total.se

 


 

 

2012-04-10

Lennart Pedersen förstärker IT-Totals kommunikationssatsning

IT-Total förstärker ett redan starkt lag kring nätverk och kommunikation, och rekryterar Lennart Pedersen som affärsområdesansvarig.

Lennart Pedersen var till för drygt sex månader sedan ansvarig för nätverk och kommunikation på Lan Assistans och seniorkonsulten inom området.
Lennarts kunskap och engagemang resulterade till tunga utmärkelser från HP, bland annat Guldmyran för bästa nätverkspartner två år i rad.
Lennart var även en av grundarna av Lan Assistans & Konsulting AB som såldes 2006 till nuvarande ägare.

– När jag senaste tiden haft god tid att titta på en rad spännande och mer kompetensinriktade bolag blev valet att engagera mig i IT-Total självklart.
Det känns inspirerande och helt rätt för mig. Det här är stället att vara på och jag räknar med en spännande resa. IT-Total har redan ett starkt renommé som kompetensleverantör och här finns många av de allra bästa konsulterna inom nätverk och kommunikation, något jag brinner för, säger Lennart Pedersen.

– Vi har lyckats med en drömrekrytering och jag är mycket nöjd. Lennart Pedersen tillför oss ytterligare kompetens och en massa kunder att arbeta med kostnadseffektiva och säkra nätverkslösningar. Lennart blir en viktig kugge när vi bygger vidare på IT-Total. Jag tror att han tycker att IT-Total är lika spännande som jag och att han blir en självklar del av det här fantastiska laget, säger Christer Alm VD på IT-Total.

Lennart Pedersen

 

 


 

2012-04-10

IT-Total levererar trådlöst som tjänst till Sveriges största lärarorganisation

IT-Total har tecknat 3 årsavtal med Sveriges största lärarorganisation som finns representerat på flertal orter i landet avseende trådlöst (WLAN) som tjänst. Allt fler organisationer inser fördelarna med ett trådlöst nätverk, antingen som ett komplement till ett fast nätverk eller som ett rent alternativ. Genom en komplett och nyckelfärdig WLAN-tjänst inkluderat gästnätsfunktion erbjuds medarbetare och besökare en enkel, snabb och säker trådlös Internetanslutning.

IT-Totals lösning är skalbar och passar miljöer från några få upp till hundratals trådlösa anslutningspunkter och är prissatt efter önskad radiotäckning med ett fast pris. All teknik, övervakning, support och drift tar vi hand om och ser till att tjänsten alltid håller bästa kvalitet. Projektet innefattar även projektledning, installation, kabeldragning och montering.

Tjänsten baseras på marknadsledande produkter från HP med IT-Totals egenutvecklade gästportallösning för att hantera besökare och gäster.

 


 

 

2012-04-03

IT-Total har tecknat avtal med det svenska bioteknikföretag Affibody

Avtalet som gäller IT-drift inkluderat tre års support har ett värde på drygt 1, 5 miljoner kronor. Det nya samarbetet sker i samband med att Affibodys gamla avtal med tidigare leverantör går ut.

– Otroligt kul att Affibody nu väljer oss som sin samarbetspartner för IT. IT-Total ska alltid ge mer och vara bättre. Vi tror på att det är människor och kompetens som gör skillnad, och glädjande nog känner kunderna det samma. Vi levererar vår IT-drift och support via vårt datacenter ihop med vår ServiceDesk placerad i Solna. Vårt datacenter är byggt enligt HPs datacenterstrategi och bygger på IT-infrastruktur i samverkan med kraftfullaste och modernaste teknik, fokus på redundans i alla led, fysisk säkerhet och även stort miljötänk. Det är stark efterfrågan på marknaden av funktionstjänster och IT-drift, säger IT-Totals driftansvarige Stefan Borg.

För mer information, vänligen kontakta:
Stefan Borg, Driftansvarig, IT-Total AB
+46 (0)8-533 390 90
stefan.borg@it-total.se

 

 


 

2012-03-16

IT-Total vald som rådgivare och leverantör i större licensaffär till fristående bygghandel

IT-Total fick förtroendet att hjälpa kunden när det tidigare avtalet gick ut. Licenser kan vara krångligt, men med hjälp av våra specialister leder vi med kunskap och engagemang kunderna på rätt väg med alla mjukvarulicensfrågor.

 


 

 

2012-03-13

Måleributikskedja väljer IT-Total som IT-leverantör

Några av landets större måleributiker väljare att modernisera sin IT och lägga ut den på en extern leverantör. IT-Total har efter att kunden fått problem med tilltänkt leverantör fått förtroendet att leverera IT som tjänst till kunden under 3 år. Kunden blev efter problem med tidigare vald leverantör rekommenderad att kontakta IT-Total som är erkänt duktiga på IT-drift.

 


 

 

2012-02-28

Ännu en kommun väljer IT-Total

IT-Total har fått förtroendet att leverera och installera en ny kostnadseffektiv och redundant kommunikationslösning till en kommun norr om Stockholm.
Kunden kommer även få tillgång till IT-Totals egenutvecklade gästnätsfunktion. Lösningen är baserad på HPs nätverksprodukter. IT-Totals erfarenhet och ledande kompetens inom HPs nätverksprodukter avgjorde valet av leverantör.

 


 

 

2012-02-28

HP och IT-Total flyttar åt ett av Sveriges största försäkringsbolag

Kunden flyttar sitt kontor till nya lokaler i Stockholm city. IT-infrastrukturen som kunden hade i egen serverhall tidigare har flyttats till en extern serverhall. IT-Total har inför denna avancerade flytt av IT-infrastruktur, innehållande server, virtualisering och lagring genomfört projektplan och hälsokontroller, utfört förbättringsåtgärder samt service och underhåll på hela miljön.

IT-Total och HP har fraktat fulla rack med utrustning till ny datahall och installerat allt. Flytten genomfördes under helgen och samtliga system var åter i drift under söndag eftermiddag.
Allt gick enligt plan.

 


 

 

2012-02-24

IT-Total levererar stor brandväggslösning från Fortinet till medicinsk verksamhet

Kunden behövde förbättra skyddet av sitt IT-nät och skaffa en mer kraftfull och säker lösning som var kostnadseffektiv och stabil. Lösningen som IT-Total erbjöd och kunden valde bygger på Fortinets produkter och IT-Totals tjänstepaketering. IT-Total är en av få kompetenspartner i Sverige till Fortinet, vilket innebär att vi kan erbjuda konsulttjänster genom certifierade och erfarna konsulter samt driftade tjänster.

 


 

 

2012-02-17

Robert Ericsson vann IT-Total Poker Championship 2012

Det var en glad Robert Ericsson från Crane AB som igår kväll stod som segrare i den av IT-Total arrangerade pokerturneringen IT-Total Poker Championship.

På vägen till finalbordet hade ett antal kunder, leverantörer och samarbetspartners fått lämna spelborden - en efter en. Först ut att lämna ett av spelborden var Mattias Jörlen från Dustin, som gick all-in på en stark hand men fick se sig besegrad av just Robert Ericsson som i och med detta snabbt dubblerade sin markerstack.

Det var gott om IT-Total medarbetare, kunder, leverantörer och samarbetspartners runt spelborden när IT-Total Poker Championship 2012 drog igång i går på IT-Totals kontor i Frösundavik.

Med i spelet på ett av borden fanns John Elvesjö från Tobii. John inledde kvällens spel lite försiktigt och bidrog med sina pokerkunskaper till de lite nyare pokerspelarna runt sitt bord.

Två herrar som inledde kvällens spel aggressivt och senare gick till finalbordet var Paul Raukas och Björn Lindoff på IT-Total. Väl där var det alltså Robert Ericsson som till slut drog det längsta strået och lyckligt fick ta emot ett diplom och prischecken av Fredrik Franzen, konsultchef på IT-Total och pokertävlingens värd.

En tippad favorit men som åkte ut tidigt var Magnus Gabrielsson från IT-Total. Möjligen blev hans pälsmössa lite för varm denna kväll.

–Jag är nöjd. Med IT-Total Poker Championship vill vi bjuda in och umgås med våra kunder, vänner och samarbetspartners under roliga och spännande former, säger Fredrik Franzen på IT-Total.

pokerface

 

 


 

2012-02-16

IT-Total och Dustin inleder samarbete för ökad kundnytta

Dustin besitter marknadsledande kompetens vad gäller att ta fram lösningar inom hårdvara, programvara och licenser. Men eftersom deras kunder också kan behöva hjälp med att få en ny lösning på plats har de valt att samarbeta med några av Sveriges ledande konsultfirmor.

En lyckad IT-investering hänger minst lika mycket på införandet av lösningarna i verksamheten. Det är ju i detta skede som de effektiviseringar kunden tänkt sig ska förverkligas. Många IT-organisationer behöver ytterligare stöd kring implementering och systemintegration.

Dustin har ingen egen konsultorganisation, men nu behöver kunderna ändå inte vända sig till tredje part om de inte vill. För att göra det så snabbt och smidigt som möjligt för sina kunder att få nya lösningar på plats har Dustin valt att etablera nära samarbeten med några av Sveriges främsta konsultföretag som kompletterar dem för att kunna erbjuda kunderna heltäckande IT-lösningar.

Dustin kommer med hjälp av IT-Total kunna erbjuda kunderna en rad tjänster kring implementering och systemintegration. Men även traditionella konsulttjänster, funktionspaketeringar, IT-analyser och en rad tjänster för proaktiv IT.

– Att samarbeta med Dustin i det här sammanhanget gör oss stolta och känns väldigt passande eftersom vi två kompletterar varandra bra. Samarbetet innebär såklart stora möjligheter för tillväxt och ökade affärsmöjligheter för oss på många områden, inte minst inom vår konsult- och driftdel. Med Dustin som kompis kan vi nu även inom produktområdet hjälpa kunder på ett helt annat vis med, säger Fredrik Franzen konsultchef på IT-Total och ansvarig för samarbetet med Dustin.

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Franzen, Konsultchef IT-Total AB, +46 (0)8-533 390 90,
fredrik.franzen@it-total.se

 

 


 

2012-02-06

Jobba hemma-dag den 8 februari

Microsoft har utsett den 8 februari till Jobba hemma-dagen och utmanar andra företag och organisationer att följa efter.

IT-Total uppmuntrar initiativet och påminner om möjligheterna att undvika trängsel genom att antingen arbeta hemifrån hela dagen eller att välja en del av dagen så att man undviker rusningstrafiken.

Jobba var du vill och när du vill med Microsoft Lync. Ring, chatta, dela filer, håll presentationer eller videokonferenser från ett och samma program.
Microsoft Lync är kommunikationsverktyget som låter medarbetarna arbeta tillsammans oavsett var de är.

Lync ger helt enkelt en helt ny typ av flexibilitet att jobba var du vill och när du vill för att göra det enklare att leverera både på jobbet och hemma.
Vill ni testa Microsoft Lync, kontakta oss på IT-Total.

På IT-Total lever vi som vi lär och använder oss av Microsoft Lync som kommunikationsplattform.
Vi har även kontor på både södra och norra sidan av Stockholm, för att underlätta vardagen för våra medarbetare.

Jobba hemma

 

 


 

2012-01-23

IT-Total ska modernisera IT-miljön hos ett av Sveriges större fackförbund

IT-Total har fått uppdraget att modernisera IT-infrastrukturen hos ett av Sveriges större fackförbund som är medlem i branschorganisationer på såväl nordisk, europeisk som global nivå.
IT-Total ska migrera kunden till Microsoft Exchange, installera trådlöst nätverk från HP, och installera en helt ny kommunikationsplattform baserad på Microsoft Lync.

 


 

2012-01-23

Stockholms kommun tecknar IT-avtal

IT-Total har tecknat långsiktiga trygghets- och serviceavtal med Stockholms kommun som vill höja driftsäkerheten i sina server- och lagringslösningar.
Trygghetsavtal är ett bra proaktivt komplement till Serviceavtal som är en reaktiv felhantering.
Avtalet bygger på att en erfaren och certifierad konsult hos IT-total regelbundet genomför analyser och optimering av IT-miljön. I avtalet ingår att dokumentation över lösningen uppdateras.

 


 

 

2012-01-09

Vi välkomnar idag Fredrik och Paul

Vi välkomnar idag två nya medarbetare
Paul Raukas och Fredrik Brännvall är nya konsulter på IT-Total.
Paul kommer närmast från Lan Assistans och är specialist inom klienthantering.
Fredrik är Microsoft Exchange och Lync specialist.
Fredrik kommer närmast från Atea där han haft liknande roll som specialist.

 


 

 

2011-12-19

God Jul och Gott Nytt År!

Nu är det bara några dagar till julafton och nyår står snart för dörren.
Tiden går som bekant fort när man har roligt! Och ett roligt år, eller rättar sagt ett roligt halvår med IT-Total har det verkligen varit.

IT-Total har kallats årets uppstickare i IT-branschen, vi har vuxit från tre till tjugosju medarbetare, vi har dubblat omsättningen många gånger om med positivt resultat, och inte minst - vi har varit skickligare, närmare och gett mer för kunders framgång!

Under året har vi fått många nya, kompetenta och engagerade kolleger. Att få arbeta med alla dessa duktiga medarbetare gör mig stolt och glad.

Att få vara med på IT-Total är inspirerande! Och apropå inspiration, vill jag säga tack för den positiva respons vi får från kunder, leverantörer och samarbetspartners.
Det inspirerar verkligen! Stödet och den fina relationen vi har med våra viktigaste leverantörer HP, Microsoft, Vmware, Citrix, Fortinet, Fujitsu, Tech Data och Ingram Micro känns bra.

Något som känns extra bra är vårt affärsläge inför 2012 och våra samarbeten med bland annat Dustin och Xperta.

Samarbetet med Dustin är häftigt och verkligen värt att nämnas, det kan bli riktigt bra. Hela deras säljkår kan nu, med hjälp av IT-Total, erbjuda sina kunder en rad tjänster kring implementering och systemintegration samt även traditionella konsulttjänster, funktionspaketeringar, IT-analyser och en rad paketerade tjänster för proaktiv IT.
Samarbetet innebär såklart stora möjligheter för tillväxt för oss på många områden, inte minst inom vår konsult- och driftdel.
Med Dustin som kompis kommer vi inom produktområdet att kunna hjälpa våra kunder på ett helt annat vis.

Målet för 2012 är fortsatt tillväxt, främst organiskt men andra möjligheter är inte uteslutet. Planen är ökad marknadsandel, inte minst genom tillväxt inom områden konsult, kommunikation och drifttjänster via vårt egna datacenter.

Jag och alla på IT-Total har mycket att glädjas över. Men det finns självklart utmaningar som vi som företag och leverantör kan bli bättre på, för vi har inte råd eller lust att bara vara lika bra som alla andra. Vi måste helt enkelt vara bättre.

Detta är något vi ska fortsätta att fokusera på, men först efter lite skön stundande ledighet tillsammans med nära och kära.

God Jul och Gott Nytt År!

Peter Wallin
Marknadschef, IT-Total

Vi skänker till Barncancerfonden

PS. Vi på IT-Total har valt att ge ett större bidrag till Barncancerfonden i stället för att skicka julklappar och julkort till våra kunder. Vidare har vår personal också valt att ge deras julklappar till Barncancerfonden i år.

 


 

 

2011-11-22

Du har väl inte missat att anmäla dig till vår invigningsfest!

Till dags datum är det ca 85 kunder och leverantörer anmälda

Onsdag den 23:e november är det dags för invigningsfest!
Det kommer bli en hejdundrande fest med inspirationsföreläsning av Annie Seel, "Ingen minns en fegis".

Vi bor i nya fina lokaler och har bjudit in kunder och leverantörer till en aktivitet full av möjligheter för erfarenhetsutbyte, inspiration, mingel och det senaste inom IT.

Vi ser fram emot att träffa er alla