11 sep 2018

Efter 16 framgångsrika år på Advania som specialistsäljare inom server och lagring har Jonas Qvarnström valt att börja på IT-Total. På IT-Total kommer Jonas delvis ha kvar sin specialistroll inom server och lagring men också som säljare driva egna kunder utifrån ett helhetsperspektiv.

Jonas

Hur kom det sig att du började på IT-Total? 
Jag var ute efter en ny utmaning och lockades av IT-Totals till synes familjära företag med ett gott rykte i branschen. När jag precis skulle börja söka aktivt så ställde jag frågan i mitt nätverk och Jan-Erik Johansson, som är nuvarande Försäljningschef på IT-Total, och som är en tidigare kollega berättade då om att IT-Total  är på offensiven, så nu sitter jag här.

Vad innebär din nya tjänst och vilka är dina största utmaningar i arbetet?
Jag har under de senaste 16 åren arbetat som Presale Engineer inom server och lagring på Advania och innan dess med teknisk försäljning inom IT i 9 år och har under en längre tid känt ett sug av personlig utveckling och flaggat för att jag vill ta klivet till en mer direkt kunddialog vilket jag saknat i min tidigare roll. Det jag nu ser som stimulerande med säljrollen är att jag nu får ta kontroll över hela processen, att bibehålla relationer och hitta nya prospekt. Samt givetvis hålla mig uppdaterad inom branschen för att kunna identifiera vart IT-Totals tjänster och produkter kan användas. Den största utmaningen som jag ser det är att bygga upp nya samarbeten med kunder och hålla sig uppdaterad på IT-Totals helhetsutbud inom konsult, drift och produkt som ju alltid är under förändring för att vara rätt i tiden.

Vad är det som är så speciellt med IT-Total? Vad lockade dig hit?
På arbetsintervjun fick jag ett väldigt bra intryck. Jag tycker hela IT-Total genomsyras av ett fräscht tänk med sin offensiva inställning. När det sedan blev aktuellt hörde jag mig för med kollegor och vänner inom branschen och alla hade ett bra intryck av IT-Total. Det som verkligen känns unikt är stämningen, proaktiviteten och prestigelösheten. Man är inte rädd för att fråga om hjälp och alla arbetar verkligen som ett team. 

Varmt välkommen Jonas!