1 jan 2011

Gamla nyheter under 2011

2011-12-19

God Jul och Gott Nytt År!

Nu är det bara några dagar till julafton och nyår står snart för dörren.
Tiden går som bekant fort när man har roligt! Och ett roligt år, eller rättar sagt ett roligt halvår med IT-Total har det verkligen varit.

IT-Total har kallats årets uppstickare i IT-branschen, vi har vuxit från tre till tjugosju medarbetare, vi har dubblat omsättningen många gånger om med positivt resultat, och inte minst - vi har varit skickligare, närmare och gett mer för kunders framgång!

Under året har vi fått många nya, kompetenta och engagerade kolleger. Att få arbeta med alla dessa duktiga medarbetare gör mig stolt och glad.

Att få vara med på IT-Total är inspirerande! Och apropå inspiration, vill jag säga tack för den positiva respons vi får från kunder, leverantörer och samarbetspartners.
Det inspirerar verkligen! Stödet och den fina relationen vi har med våra viktigaste leverantörer HP, Microsoft, Vmware, Citrix, Fortinet, Fujitsu, Tech Data och Ingram Micro känns bra.

Något som känns extra bra är vårt affärsläge inför 2012 och våra samarbeten med bland annat Dustin och Xperta.

Samarbetet med Dustin är häftigt och verkligen värt att nämnas, det kan bli riktigt bra. Hela deras säljkår kan nu, med hjälp av IT-Total, erbjuda sina kunder en rad tjänster kring implementering och systemintegration samt även traditionella konsulttjänster, funktionspaketeringar, IT-analyser och en rad paketerade tjänster för proaktiv IT.
Samarbetet innebär såklart stora möjligheter för tillväxt för oss på många områden, inte minst inom vår konsult- och driftdel.
Med Dustin som kompis kommer vi inom produktområdet att kunna hjälpa våra kunder på ett helt annat vis.

Målet för 2012 är fortsatt tillväxt, främst organiskt men andra möjligheter är inte uteslutet. Planen är ökad marknadsandel, inte minst genom tillväxt inom områden konsult, kommunikation och drifttjänster via vårt egna datacenter.

Jag och alla på IT-Total har mycket att glädjas över. Men det finns självklart utmaningar som vi som företag och leverantör kan bli bättre på, för vi har inte råd eller lust att bara vara lika bra som alla andra. Vi måste helt enkelt vara bättre.

Detta är något vi ska fortsätta att fokusera på, men först efter lite skön stundande ledighet tillsammans med nära och kära.

God Jul och Gott Nytt År!

Peter Wallin
Marknadschef, IT-Total

Vi skänker till Barncancerfonden

PS. Vi på IT-Total har valt att ge ett större bidrag till Barncancerfonden i stället för att skicka julklappar och julkort till våra kunder. Vidare har vår personal också valt att ge deras julklappar till Barncancerfonden i år.

 


 

 

2011-11-22

Du har väl inte missat att anmäla dig till vår invigningsfest!

Till dags datum är det ca 85 kunder och leverantörer anmälda

Onsdag den 23:e november är det dags för invigningsfest!
Det kommer bli en hejdundrande fest med inspirationsföreläsning av Annie Seel, "Ingen minns en fegis".

Vi bor i nya fina lokaler och har bjudit in kunder och leverantörer till en aktivitet full av möjligheter för erfarenhetsutbyte, inspiration, mingel och det senaste inom IT.

Vi ser fram emot att träffa er alla!

 


 

2011-11-18

IT-Total tar fler affärer

Det är full fart och positiv respons på IT-Total där ute, och fler affärer är tagna

Tecknat 5 års avtal med känt modevarumärke på Kommunikation som tjänst.

Levererat HP-datorer till bolag inom Volvo Personvagnar.

Tecknat avtal med bostadsbolag om IT-drift. Införande ska påbörjas i december.

Tecknat avtal med större advokatfirma om IT-drift. Införande ska påbörjas i december.

Tecknat avtal med investmentbolag om IT-drift. Införande ska påbörjas i december.

Påbörjat nätverksanalys på kommun i Stockholm, även analys av servermiljö ska ske.

 


 

 

2011-11-16

IT-Total levererar Kommunikation som tjänst

Världskänt modevarumärke väljer IT-Total som leverantör av kommunikation som tjänst.

Världskänt modevarumärke som innefattar kläder, skor, väskor, glasögon och parfym, tecknar 5-års avtal med IT-Total för leverans av kommunikation som tjänst.
Allt fler kunder ser fördelen i att låta IT-Total ansvara för all kommunikation och är intresserade av vår Kommunikation som tjänst.

Med Kommunikation som tjänst får man alla fördelar med den moderna kommunikationen till en fast månadskostnad utan dyra investeringar i hårdvara.
Genom ett långsiktigt helhetsåtagande levererar vi flexibla, skalbara och framtidssäkra tjänster. All teknik tar vi hand om och ser till att tjänsten alltid
håller bästa kvalitet. En kommunikationstjänst kan omfatta både fast och trådlös datakommunikation inkluderat gäst access. För att underlätta ingår
även installation, övervakning, servicetjänster, administration, statistik, service, utbildning och säkerhet.

Som standard ingår:
• Övervakning 24/7/365
• Helpdesk
• Felavhjälpande service
• Drift och Underhåll
• Driftmöten
• Utvecklingsforum

 


 

 

2011-11-12

IT-Total växer

Ny konsult klar för IT-Total

Idag har IT-Total gjort klart med ännu en ny konsult.
Det är en är en erkänt duktig och uppskattad konsult som bland annat innehar
högsta certifieringar inom Fortinet (FCNSP) och HP Nätverk (Expert Level – ASE).

Rekryteringen är helt i linje med IT-Totals mission att erbjuda våra kunder de bästa inom IT-infrastruktur och datakommunikation.
Han kommer börja på IT-Total 1 december och driva pågående kundprojekt samt vår fortsatta tillväxt inom Fortinets produkterbjudande.

 


 

 

2011-11-11

IT-Total stärker konsultverksamheten

Fredrik Franzen konsultchef på IT-Total

Fredrik Franzen har fått jobb som konsultchef på IT-Total. Fredrik kommer från egen verksamhet.
Innan dess var han konsultchef på Lan Assistans. Han har lång erfarenhet inom IT-branschen, både som säljare, konsult och konsultchef. Därmed blir han bas över 18 konsulter på IT-Total.

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Franzen, Konsultchef, IT-Total AB, +46 (0)8-533 390 90,
fredrik.franzen@it-total.se

Frasse

 


 

2011-11-04

Vi växer med affärerna och våra kunders förtroende

- Vi behöver där av fler duktiga medarbetare till IT-Total

IT-Total tecknar 2 års avtal för konsulttjänster med stort företag inom tobaksindustrin.

En av Stockholms större kommuner väljer IT-Total som samarbetspartner för konsulttjänster och hårdvara inom IT-kommunikation. Hårdvaran som ska levereras är HPs nätverksprodukter.

Brandmyndighet i Stockholmsregionen väljer IT-Total och UpKeeper för automatiska installationer och underhåll av operativsystem och programvaror på sina datorer. UpKeeper passar alla företag och organisationer som vill effektivisera sin Windowsbaserade datormiljö.

Kranskommun väljer IT-Total som leverantör av konsulttjänster och hårdvara inom IT-kommunikation. Hårdvaran som ska levereras är HPs nätverksprodukter.

Marknadsledande företag inom transportinfrastruktur väljer IT-Total som kompetensleverantör inom IT-kommunikation.

TV-bolag väljer IT-Total som leverantör av sin nya IT-utrustning av fabrikat HP.

Advokatbyrå i Stockholm väljer IT-Total som IT-driftleverantör. Införande kommer påbörjas under december månad.

Tillhör du de främsta inom ditt område inom IT-infrastruktur?
Är det dags att arbeta på ett ovanligt bra företag?
Kontakta oss, vi vill samla de bästa och erbjuda våra kunder de främsta inom IT-infrastruktur.
Christer Alm, VD IT-Total AB, +46 (0)76-787 23 10,
christer.alm@it-total.se

 

 


 

2011-10-20

Branschprofil och årets säljare till IT-Total:

Robert Wojciechowski ny försäljningsansvarig på IT-Total

Robert Wojciechowski har börjat på IT-Total. Han ska leda företagets fortsatta expansion på Stockholmsmarknaden och ansvara för etableringen av ett söderkontor i Stockholm där han blir försäljningsansvarig.

Robert Wojciechowski är välkänd i IT-branschen och har lång och framgångsrik erfarenhet. Han har bland annat fått utmärkelsen årets säljare för sin kundfokus och sina resultat. Närmast kommer Robert från en tjänst på Norman. Han har tidigare arbetat på Lan Assistans, QD, Dell och Atea.

IT-Total har redan ett kontor i Frösundavik, Solna. Nu öppnar man även ett söderkontor för att komma närmare sina kunder på södra sidan av stan, och underlätta för nya medarbetare boende på södra sidan.

– Det är fantastisk kul att ha fått med Robert i vårt lag. Vi känner Robert sedan tidigare och vet att han är absolut rätt person att bygga vårt nya kontor och bidra med fortsatt utveckling av IT-Total, säger Christer Alm, VD IT-Total.

IT-Total består efter denna rekrytering av 24 medarbetare, varav 17 mycket erfarna konsulter.

För mer information, vänligen kontakta:
Christer Alm, VD IT-Total AB, +46 (0)76-787 23 10, christer.alm@it-total.se
Robert Wojciechowski, Försäljningsansvarig, +46 (0)735 22 23 79, robert.wojciechowski@it-total.se

Robban

 

 


 

2011-10-18

Ny utmanare i IT-branschen:

IT-Total vill vara skickligare, närmare och ge mer

Efter 25 år i branschen ansåg IT-Totals grundare att det var hög tid att starta ett annorlunda företag. Ett där teknisk kunskap och kompetens är lika viktigt som äkta engagemang och hjärta. Nu finns företaget som lovar att göra skillnad.

Bakom nystartade IT-Total står personer med mer än ett kvarts sekel av erfarenhet inom avancerad IT-integration. Tillsammans med flera av marknadens främsta konsulter har man bestämt sig för att bli landets bästa leverantör inom företagets verksamhetsområden.

Ambitionen är att inom en tvåårsperiod vara ett 60-tal medarbetare varav flertalet konsulter.

- Än så länge har vi attraherat 23 medarbetare varav 17 konsulter till vårt Stockholmskontor, men har behov av att anställa ytterligare några konsulter och säljare. De måste dela vår ambition och ha viljan och förmågan att kunna tillfredsställa de allra mest krävande kunderna, säger Christer Alm, VD IT-Total.

Han och den övriga ledningen på företaget tycker sig se en tydlig trend där närhet, kompetens, personliga relationer och kvalitet allt oftare går före storlek på bolaget när företag väljer IT-leverantör. Allt detta vill man leverera med IT-Total.

– Vi upplevde ärligt talat att det saknades en riktigt bra kundfokuserad aktör som verkligen gör skillnad för kunden. Det ska vi göra.
Och vi har inte råd eller lust att bara vara lika bra som alla andra. Vi måste helt enkelt vara bättre, säger VD Christer Alm.

IT-Total verkar från start inom fem verksamhetsområden:

· Kommunikation och säkerhet
· Server, lagring och virtualisering
· Drift, funktion och support
· Klient
· Projektledning

Företagets strategiska huvudleverantörer är HP, Microsoft, Vmware och Citrix.

För mer information, vänligen kontakta:
Christer Alm, VD IT-Total AB, +46 (0)76-787 23 10, christer.alm@it-total.se