15 apr 2019

Under våren kommer ni att få möjlighet att lära känna några människorna bakom IT-Total lite bättre genom att ta del av vår vardag från olika roller och perspektiv. Denna vecka får ni chansen att lära känna vår medarbetare och HR-chef Anna Henderson.

FF2E9712-CA04-4EAB-9C8B-457ED9772BA8


Framöver kommer ni att få at få ta del av några av våra kollegors vardag och lära känna dem bättre i både text och bild. Genom en kort intervju som den med Anna Henderson nedan, samt i bilder på vår Instagram där alla bilder sparas i vår profil under "följ med en dag". Syftet är att visa några av människorna bakom IT-Total, som gör oss till det framgångsrika företags om vi är idag. 

Namn: Anna Henderson 
Ålder: 40 år
Hemstad: Stockholm
Gör: HR-chef


Vad gjorde du innan du började på IT-Total? 

Jag arbetade som personalchef på Bessmanet Livs i Täby.

Hur skulle du beskriva din roll? 

Det är en bred roll som innehåller alla delar av HR-arbetet. Då rollen är ny så håller den fortfarande på att ta form och därmed skapas det löpande nya processer, rutiner och arbetsuppgifter.

Vad tror du kommer att vara de störta utmaningarna i din roll framåt? 

Jag tror att den största utmaningen kommer att vara att behålla och rekrytera medarbetare. Att skapa värden hos IT-Total som gör att man vill arbeta här hos oss. Det är inte längre ”bara” lön som är viktigt när man väljer sin arbetsplats. Att känna stolthet över sitt arbete, ha möjlighet till frihet och utveckling samt att känna glädje över arbetet och på arbetsplatsen blir viktigare och viktigare. 

Vilka är de tre bästa sakerna med att arbeta på IT-Total? 

  • Det moderna och utvecklande arbetsklimatet.
  • Gemenskapen med alla härliga kollegor.
  • Variationen av arbetsuppgifter; det blir aldrig tråkigt.

Hur kom det sig att du valde att arbeta med IT?

Att det blev just IT var inget självklart val. Jag vill arbeta med människor och de ”mjuka” värdena. Jag hade snarare en rädsla för att det skulle vara lite ”hårt” i IT-branschen men, oj så fel jag hade! Här värderas allt det ”mjuka” väldigt högt!

Vad gjorde du precis innan du svarade på de här frågorna?

Nattade barn.

Vad gillar du göra när du inte jobbar? 

Jag gillar att umgås med vänner och familj. Laga goda middagar, tillbringa tid i trädgården eller på landstället i Mälaren. När tid finns drömmer jag om att ta MC-kort.