IT Total in english

Kundcase

Våra kunder berättar

Några av våra kunder berättar varför de har valt IT-Total som partner och hur vi har hjälpt dem.

IT-Total står bakom digitaliseringen av NK:s klassiska medlemskap

Sveriges mest kända varuhus NK moderniserar sin digitala miljö. Klassiska NK Nyckeln har blivit digital och hela den digitala infrastrukturen har fått ett lyft. Bakom transformationen står IT-Total – IT-partner till Nordiska Kompaniet sedan över tio år.– Vårt mål med projektet är att skapa Nordens mest eftertraktade medlemsprogram inom upplevelsebaserad detaljhandel, säger Vincent Tse, IT-ansvarig på NK.

Trygghet och teknologi: IT-Total stärker Ersta diakonis vårdverksamhet

Tryggheten är avgörande för patienter och andra vårdtagare. Då kan ett fallerande WiFi innebära stor fara. Tack vare sitt partnerskap med IT-Total har Ersta diakoni säkrat en robust IT-infrastruktur som stödjer deras vårdtjänster.– Vårt nära samarbete med IT-Total var av största vikt när vi byggde Ersta nya sjukhus på Södermalm, säger Christian Malmberg, IT-chef på Ersta diakoni.

Säker hantering av personuppgifter och pålitlig support

I en bransch där korrekt hantering av personuppgifter är ytterst viktig har den fackliga organisationen Pappers i närmare ett decennium förlitat sig på IT-Totals tjänster.– Känslan är att ingenting är omöjligt för IT-Total. De har en fantastisk förmåga och försöker alltid lösa våra problem, samtidigt som de är ärliga i sin kommunikation, säger P-A Pettersson på Pappers.

Så rustar Sandviken för framtiden: ”IT-säkerhet allt högre upp på agendan”

En ny WiFi-miljö – och utbyggnader och ombyggnader av fastighetsnät. I över tio år har Sandviken kommun haft IT-Total som samarbetspartner, och anledningen är enkel:– Vi är otroligt nöjda och tacksamma för all den hjälp vi får från IT-Total, konstaterar Mikael Klockars, Teknisk koordinator och AV-Ljud & Bild-ansvarig på Sandviken kommun.

Så blev Northmill Bank först i Skandinavien med unik säkerhetslösning

Tack vare ett banbrytande samarbete med IT-Total har Northmill som första bank i Sverige och Nordeuropa implementerat en Zero Trust-lösning i form av FortiSASE. Det här är ett nytt sätt att ta sig an IT-säkerhet.– FortiSASE innebär ett rejält lyft för vår IT-säkerhet på användarsidan, säger Hikmet Ego på Northmill Bank.

Apollo klarar det digitala kundtrycket med hjälp av erfaren IT-partner

200 000 onlinebesökare per dag och en oftast helt digital process när kunderna bokar och betalar sina resor. Lägg till skyhöga säkerhetskrav i alla led. ”En modern resebyrå behöver en IT-miljö i toppklass och Apollo löser det med hjälp av IT-Total”, säger Jonas Lindvall, Head of IT Operations & Infrastructure Architect på Apollo.

Så hjälper IT-Total banken Nordax att växa på en konkurrensutsatt marknad

Nordax började använda sig av IT-Totals tjänster 2016. De köper molntjänster från andra leverantörer, men behöver specifika program och applikationer internt, och det är här IT-Total kommer in i bilden. De levererar hela infrastrukturen för Nordax, vilket innebär drift och förvaltning av servrar till delar av nätverket. 

Fastighetsbolaget Fabege väljer IT-Total för en trygg IT-leverans

Det svenska fastighetsbolaget Fabege utvecklar långsiktigt attraktiva stadsdelar i Stockholm, med fokus på kommersiella fastigheter.IT-säkerheten är avgörande för bolagets anställda och hyresgästerna – och som IT-partner har Fabege valt svenska IT-Total.– IT-Total innebär både stabilitet och utveckling för oss, säger IT-chefen Anders Elming.

IT-lösningarna som får Taxi Stockholm att rulla dygnet runt

Mer än 1400 bilar och ungefär 22 000 resor varje dygn. Taxi Stockholm är Stockholms största och äldsta taxibolag som i över 100 år nyttjat ny teknik för att vara kundernas förstaval.

Så blir coworking IT-säkert: ”Ord som IT-strul och dataintrång får inte finnas här”

Stockholmsföretagen står i kö för att få plats på Cecil – fastighetsbolaget Hufvudstadens nya och exklusiva coworking-koncept i Bibliotekstan. Men hur säkert är det att dela nätverk med andra företag?

En kommun i framkant – så skapar Vingåker en modern och säker IT-miljö

Wifiutbyggnad, konfiguration av nya brandväggar och installation av hyperkonvergerad serverlösning. Vingåker kommun har på kort tid genomfört tre stora IT-projekt, samtliga med hjälp av IT-Total.–    Vi är jättenöjda med både resultatet och samarbetet. IT-Total har verkligen den spetskompetens som vi behöver, säger Dan Ulf, IT-chef på Vingåkers kommun.

Efter att huvudkontoret brann ned tog IT-Total över Powerbox serverdrift

När huvudkontoret i Gnesta brann ned kunde Powerbox med hjälp av IT-Total snabbt komma igång igen med sin verksamhet. Nu driftas merparten av företagets digitala lösningar hos IT-Total.– För mig handlar det om tryggheten att ha kompetent personal tillhands, säger IT-direktören Kristoffer Grenryd om IT-Total.


Inkopio minskade kostnaderna och ökade säkerheten med outsourcad IT-drift

Snabbväxande företaget Inkopio låter IT-Total sköta IT-driften.– Det blir både billigare och säkrare. Vi får IT-Totals spetskompetens dygnet runt och kan fokusera helt på vår kärnverksamhet, säger CTO och grundaren Nils Keife.

Från lägst ranking till högst – så gick förvandlingen till

Tack vare ett envist arbete med att förbättra processer, rutiner och teknik har IT-miljön genom åren blivit allt stabilare och effektivare. Kassasystem, digitala skärmar, fjärruppkoppling, app-tjänster, digitala kvitton, gästnätverk i butik… listan på tjänster som utvecklats de senaste åren är lång. Och med på en stor del av den resan har IT-Total varit. 2016 startade samarbetet efter en omfattande upphandling.

Försvarets bostadsförmedlare: ”Vi blir alltid kontaktade innan något går fel”

IT-miljön är som bäst när den inte märks. Det tycker Olov Ettefalk, VD på stiftelsen MHS Bostäder och mångårig kund hos IT-Total. Och inte ens när något är på väg att gå fel påverkas verksamheten.- IT-Total kontaktar oss så fort de ser en potentiell risk så att vi kan avstyra hotet, berättar han.

Så har Franska Skolan lyckats med digitaliseringen

Franska Skolan i Stockholm grundades 1862 och värnar om traditioner – men strävar också efter att vara i framkant digitalt. När pandemin slog till hade skolan därför redan alla verktyg på plats för att klara distansundervisningen. En framgångsfaktor för Franska Skolans digitalisering är det tio år långa samarbetet med IT-Total. ”De hjälper oss med allt från brandväggar och trådlöst nät till inköp av datorer”, säger Christophe Barneaud, IT-ansvarig på skolan.