IT Total in english

Möt Åke Ekerbring

Åke Ekerbring

Roll: Säkerhetsskyddschef

 

Berätta om din roll på IT-Total?

Jag är säkerhetsskyddschef på IT-Total. Det innebär att jag ansvarar för säkerheten vid vårt företag och att vi efterlever de myndighetskrav som ställs på oss som leverantör av IT-tjänster, inom både myndigheter, kommuner samt privata företag.

Vad möter du för utmaningar med ditt jobb?
De utmaningar vi möter är främst ur ett It-säkerhetsperspektiv, dels GDPR-problematiken men också hur vi hanterar och rådger våra kunder inför molnresan och våra erbjudande om en secure hybrid cloudlösning.

Vad är det som gör att du trivs bäst med ditt jobb?
Jag är omgiven av en massa trevliga människor med expertkompetens i en modern och miljöanpassad kontorsmiljö. Jag hoppas att vi kan träffas i våra fina lokaler i större utsträckning i framtiden.


Medarbetare berättar_IT-Total_säkerhetsskyddschef

 

Beskriv något du är stolt över med IT-Total?
Att vi lyckats transformera ett traditionellt IT-företag till ”Det säkra IT-företaget”. Vi fortsätter den resan genom vår satsning på Secure Hybrid Cloud. Det innebär att vi hjälper våra kunder på deras digitaliseringsresa vare sig det är ett publikt eller privat moln eller en hybrid lösning. På ett säkert sätt.

 

Vad har du arbetat med innan du började på IT-Total?                         
Jag har en 40-årig statlig yrkeskarriär inom Försvarsmakten, Rikspolisstyrelsen samt Säkerhetspolisen, i en rad olika befattningar. 

 
Vad tycker du om att göra när du inte jobbar?
Har ett stort, ”inbyggt”, behov av att motionera (gäller hela familjen). På sommarhalvåret blir det en del golf och på höst och på vinter åker jag skidor samt jagar när tillfälle ges.


Vad var ditt drömyrke när du var liten?
Det stod mellan Hockeyproffs, operasångare, präst eller polis. Ni som kan min historia vet vad det blev! 

 

Vill du vara med på våran resa? Se våra lediga tjänster:
Spana in våra lediga tjänster

3 största skälen till varför man säkerhetsprövar sin personal

Det kan finnas flera skäl att säkerhetspröva sin personal. Ta del av Åkes tips gällande de tre största skälen till att genomföra säkerhetsprövningssamtal.